Sóágyon sült pisztráng gombával és mentával 4

Ha tetszik a recept:
Sóágyon sült pisztráng gombával és mentával
Súly: 380 g
Konyha:
Orosz
Nehézségi szint:
Főzési idő:
Válassza ki, hány adag

Hozzávalók

Sóágyon sült pisztráng gombával és mentával

Hozzávalók

Olívaolaj 45 ml
Fokhagyma 16 g
Kapor 5 g
Menta 5 g
Citrom 120 g
kömény 80 g
Tengeri só 1 db
Shimeji gomba 300 g
Édesvízi pisztráng 600 g
Összes megtekintése
Olívaolaj 45 ml
,
Fokhagyma 16 g
,
Kapor 5 g
,
Menta 5 g
,
Citrom 120 g
kömény 80 g
Tengeri só 1 db
Shimeji gomba 300 g
Édesvízi pisztráng 600 g

Elkészítés lépései

  • Sóágyon sült pisztráng gombával és mentával - 1. lépés
    1. lépés
    A só felét nedvesítse meg, és szórja át egy tepsibe, a citrom felét és az édesköményt pedig szeletelje fel vékonyan.
  • Sóágyon sült pisztráng gombával és mentával - 2. lépés
    2. lépés
    Mossa meg a gombát és vágja fel tetszés szerint, tisztítsa meg a fokhagymát és vágja fel nagyobb darabokra, tisztítsa a kapor és menta leveleket le a szárukról.
  • Sóágyon sült pisztráng gombával és mentával - 3. lépés
    3. lépés
    Két rétegű alufóliából készítsen egy „zsebet”, majd öntsön bele 2 evőkanál olivaolajat. Helyezze bele a gombát, fokhagymát, sózza, borsozza ezután szórja rá a mentalevelet.
  • Sóágyon sült pisztráng gombával és mentával - 4. lépés
    4. lépés
    A pisztráng belsejét dörzsölje be feketeborssal, töltse meg az édesköménnyel és citrommal. Helyezze el az előzőleg előkészített só-ágyra a tepsin
  • Sóágyon sült pisztráng gombával és mentával - 5. lépés
    5. lépés
    A halat szórja le a maradék sóval, enyhén nedvesítse be és helyezze be a gombával együtt az előzőleg 180 fokra felmelegített sütőbe 20 percre. Ezután vegye ki a halat a sütőből, majd a gombát hagyja még öt percre sülni 220 fokon.
  • Sóágyon sült pisztráng gombával és mentával - 6. lépés
    6. lépés
    Konyhai lapát segítségével szedje le a halról a sót, tisztítsa és filézze ki a halat. A halfiléket helyezze tányérra, a gombát a fóliazsebből tegye a filékhez.

Jó étvágyat kívánunk az elkészült ételhez!

Sóágyon sült pisztráng gombával és mentával
Válassza ki, hány adag